Andamankusten 2007

Andamankusten 2007

Om Andamankusten 2007

En kajakexpedition längs med Thailands paradisiska västkust, från Phuket till gränsen till Malaysia. Med på resan är Mattias Olsson och Oskar Ryno.

Vi kommer att hyra havskajaker av Koh Kayaks expeditions vars hemsida ni hittar på: kayakthailand.com

BLT gjorde ett reportage innan jag åkte, se länk:
blt.se

Koh Lipe - slutet är nära

Andamankusten 2007Posted by Mattias Olsson Thu, December 06, 2007 07:23:12

Efter lite mer fotograferande gav vi oss iväg mot Koh Adang och Koh Lipe. Jag skymta något vitt stort under vattenytan och försökte begripa vad det var. Det var ca en 100x50cm stort men det kunde inte vara något skräp då det färdades mot vågorna. Den enda jag kom fram till att det kunnat vara är en stor bläckfisk eller nån slag rocka.

Enligt kartan skulle det finnas en Ranger-station med resturang på Koh Adang där vi först tänkt äta. Vi beslöt dock att fortsätta ner mot Koh Lipe då vi ändå var så nära. Vattnet är helt underbart klart här nere och det känns underbart att glida fram längs med stranden. Detta var vårt slutmål på resan och vi hade verkligen sparat det bästa till sist

En rejäl lunch blev det innan vi begav oss runt för att att leta efter lämpligt ställe att sova på. Jag visste att det fanns några billiga bungalower längst ner på den östra stranden. Vi träffade en finländare som bekräftade saken och dessutom berättat att utsikten var bland det bästa på ön. En liten tjej visade oss först till en bungalow med det absolut bästa läget och vi tänkte båda innan vi ens sett den inuti att den tar vi. Tyvärr så var det redan folk som bodde där så vi fick en annan med delvis lite skymd utsikt. Dock tänker vi vänta ut dem som bor där och så fort de flyttar så snor vi den !

Jag visade Oskar runt på ön och tog han till The Pancake Lady. Där kan få ca 100 oilka varianter på pannkaka. Dessutom smakade deras kokosnötsshake ljuvligt och vi slog genast fast att det här kommer bli vårat stamställe.

De näst följande dagarna kommer vi ge oss ut bland öarna häromkring och det blir garanterat en hel snorkling. Jag hoppas att Blacktip-hajarna är lika punktliga i år. Förra året kom de alltid in vid 14.00 till den södra stranden

Blog Image

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Moster Birgit Thu, December 06, 2007 21:13:33

Hej Mattias!

Det är ju inte riktigt klokt vad du är med om. Kan inte jag få följa med nästa gång? Det finns väl kajaker med passagerarsäte. Dim mor är inte så intresserad när jag föreslår lite äventyr. Vad kan det bero på tror du?

Trots att ni äter på så många olika ställe och på ibland (verkar det i alla fall) primitiva små platser så verkar ni ha klarat er med magen intakt. Här har det varit 14 dar med buller och bång, först Herman sen Hemrik och Anna och Be och jag har också varit otoliga och inte hungriga fast vi har hållit det inom oss i alla fall.

Det är kul att läsa din blogg och vi beundrar dig som hinner skriva så ofta.

Kramar från moster

Posted by Theas matte Thu, December 06, 2007 09:01:10

Mattias, jag visade bilden på dej med en hundvalp i famen för Thea. Hon vände genast bort blicken.... Får se om det får några konsekvenser när du kommer hem.