Andamankusten 2007

Andamankusten 2007

Om Andamankusten 2007

En kajakexpedition längs med Thailands paradisiska västkust, från Phuket till gränsen till Malaysia. Med på resan är Mattias Olsson och Oskar Ryno.

Vi kommer att hyra havskajaker av Koh Kayaks expeditions vars hemsida ni hittar på: kayakthailand.com

BLT gjorde ett reportage innan jag åkte, se länk:
blt.se

Poda - Koh Siboya

Andamankusten 2007Posted by Mattias Olsson Tue, November 20, 2007 03:52:57

Vi började dagen med lite havregrynsgröt med smak av äpple och kanel. Till det blev det Pomelo, en frukt som smakar som en sötare grapefrukt och har ett extremt tjockt skal och därför antagligen alldeless för dyra att importera till sverige. Här kostade de 1kr styck. Vi gick först rakt in mot PhraNang Beach på Railey för att Oskar behövde kolla lite med sin nästa resa på internet. Därefter gav vi oss iväg söderut. Kusten från Krabi och neråt är rätt ödslig vi började bli lite hungriga när vi trycktes skymta ett parasoll. Jag såg en man på stranden som hälsade. När jag jag gjorde det "internationella" tecknet för mat nickade han och vi paddlade in. Där i skuggan av lite träd hittade vi en underbar liten lokal resturang med tillhörande affär. Maten och limeshaken (det blir en hel del sådana) smakade utmärkt och var billig. Jag köpte öven på mig lite saker i affären; 1 liter bensin (till vårat friluftskök) 2 glassar, 2 paket kokoskex samt ett kit med shampoo och balsam. Pris totalt 20 kr !!

Mätta och glada gav vi oss iväg med fortsatt kurs söderut. Vi insåg att till Koh Jum skulle vi knappast nå innan mörkret faller (ca kl 18.00) så vi siktade på Koh Siboya. Vi visste inte om den ön också hade bungalows men när vi anlände konstaterade vi snabbt att har var det bara kilometerlånga öde stränder. Vi siktade in oss på ett ställe och satte upp vårat tält. Precis vid solnedgången ser vi en karavan med kor promenerande längs med stranden. När det var i höjd med oss stannade alla upp och glodde misstänksamt. Därefter vände de på klackan och backade. Vi anade att de samlades till rådslag ifall du skulle anfalla på två eller fler flanker. Till våran lättnad bestämde de sig efter ett tag att återuppta sin vandring förbi vår tältplats. Vi var inte hungriga efter den stora måltiden innan på dagen så vi gick till sängs redan vid 20.00...... då började ett mystiskt ljud höras utanför tältet. Först lät den som nån slag klocka runt halsen på en ko men den var på samma ställe hela tiden så det uteslöt vi. Vi var nyfikan och ville gå ut men eftersom det en oerhörd process att borsta av all sand från fötterna innan man äntrar tältet var ingen av oss hågad att göra det. Nån timme senare försvann ljudet lika snabbt som det kom och kommer för alltid vara ett mysterium.

distans idag 35 km

Blog Image

  • Comments(0)//blogg.aventyrscompaniet.com/#post8