Andamankusten 2007

Andamankusten 2007

Om Andamankusten 2007

En kajakexpedition längs med Thailands paradisiska västkust, från Phuket till gränsen till Malaysia. Med på resan är Mattias Olsson och Oskar Ryno.

Vi kommer att hyra havskajaker av Koh Kayaks expeditions vars hemsida ni hittar på: kayakthailand.com

BLT gjorde ett reportage innan jag åkte, se länk:
blt.se

Den längsta dagen

Andamankusten 2007Posted by Mattias Olsson Sun, December 02, 2007 12:11:51

Vi steg upp 6.30 för att vara säkra på att komma iväg innan det bärjar blåsa motvind. Våran värd på resorten tog sin pickup och körde över oss till andra sidan där hamnen fanns för att först bedömma läget. Det blåste en hel del redan på morgonen men det hade blivet väldigt dyrt att chartra en båt. Vi beslöt istället att gå över vid den norra sidan där det är närmare till fastlandet. Detta skulle däremot innebära en omväg på ca 30 km dvs en extra dags paddling. Halvägs ute tyckte vi inte det var så farligt utan styrde söderut. Lite därefter friskade det typiskt nog i så vi fick jobba rejält innan vi avverkat de 13 km som det var över till fastlandet. Ingen resyurang siktades så det blev lite enkla nudlar på en strand. Som vanligt kom det nyfikna som skulle titta på "Cirkus Sverige" som vi numer kallar oss. Just när vi håller på att laga mat ser vi en glassförsäljare åka förbi. Trist dålig tajming då vi var sugna på glass men den hade smällt innan vi hade fått i oss maten.

Vart Pak Bara fanns visste vi inte exakt då det inte var inprickat på vårt sjökort. Efter att ha stannat på en liten resort för en shake och frågat dem samt några fiskare så klarnade dock bilden och snart skymtade jag vålbekanta siluetter.

På stranden innan hamnen fann vi en modest muslimsk liten resort som kanske inte var det mysigaste stället men absolut det billigaste. Vår lilla stuga kostar 180 Baht (36:-). Sängen var dock för kort till och med för mig..... för Oskar (196cm) var det nog än värre. Dagen slutade med nästan 40km paddling vilket var vår (än så länge) längsta distans på resan.

Dagen efter blev en paddelfri dag då vi åkte över till Malaysia och tillbaka för att på så sätt få 30 nya dagar i passet som räcker tills vi skall hem.

Imorgon bär det ut till Koh Tarutaos Marinpark och vidare till Koh Lipe som är slutmålet på resan. Därefter kommer vi ta en buss till Krabi för lite avslutande paddling i PhangNga-viken

Blog Image

  • Comments(1)//blogg.aventyrscompaniet.com/#post18