Andamankusten 2007

Andamankusten 2007

Om Andamankusten 2007

En kajakexpedition längs med Thailands paradisiska västkust, från Phuket till gränsen till Malaysia. Med på resan är Mattias Olsson och Oskar Ryno.

Vi kommer att hyra havskajaker av Koh Kayaks expeditions vars hemsida ni hittar på: kayakthailand.com

BLT gjorde ett reportage innan jag åkte, se länk:
blt.se

Apornas arme

Andamankusten 2007Posted by Mattias Olsson Thu, November 29, 2007 13:09:18
Vi var i starkt behov av kontanter och ATM-maskiner är det inte gott om när man är utanför turiststråken. Vår värd på Koh Mook tyckte först vi skulle åka upp till en stad som heter Kanteng vilken låg ca 30km in i landet. Sen kom han på att det fanns en automat vid ett hotellet Amari vid fastlandet. Det skulle i så fall vara en liten omväg på någon mil men det var det värt tyckte vi.

Efter lite letande längs standen ko0m vi fram och det var verkligen ett lyxställe. Vi hade pratat om att nu skulle säkert pengarna vara slutt eller något likande. mycket riktigt fick vi inte ut några pengar trots att vi prova med alla kombinationer. Det kom hjälpsamma thailändare till assistans men utan resultat.En kvinna som var lite bättre på engelska sa att det fanns en annan ATM lite längre bort. Hon deala med en kille med motorcykel så han och jag gav oss iväg. Denna ATM ville inte heller släppa ifrån sig några pengar och nu fattade jag att det säkert beror på att de inte hade någon kontakt med vår bank i sverige. Jag åkte tillbaka till kajakerna och Oskar och vi hade en överläggning om våra alternativ. Att ta sig till Malaysia med vår kassa skulle innebära att vi verkligen hade fått tälta och leva på tvåkronersnudlar varje dag. Vi smög in på hotellet och frågade i receptionen ifall de visste någon lösning på vårt alternativ. De föreslag att ta en buss till Trang som är den stora staden i provinsen. Lite senare satt vi på bussen som de beställt åt oss. På andra ATM-maskinen fick vi äntligen ut lite pengar och vi började genast investera dem i grillspett,godis och frukt.

Att ta sig till Koh Libong som var vårat mål skulle bli omöjligt eftersom klocken var 17.00 när vi var tillbaka. På hitvägen hade vi passerat en udde med en skyddad strand. Jag tänkte att det skulle vara en bra tältplats när vi passera där innan på dagen och tyckte det var synd att de inte passade in i våra planer. Nu blev det plötsligt en perfekt lämpad plats och vi hann dit samtidigt som solen fäll ner vi horisonten.Blog Image

Det blev en rejäl brasa på stranden som häll myggen borta och skapade stämmning. Efter en god (och stark) middag blev det lite "allsång" vid brasan.

På morgonen skramla det vid kastrullen som vi lämnat utanför. Det var en hel flock apor som var lite blyga till en början men när ett paket cokosnötskex öppnades vågade de sig fram och plocka från våra hämnder.

  • Comments(0)//blogg.aventyrscompaniet.com/#post15