Andamankusten 2007

Andamankusten 2007

Om Andamankusten 2007

En kajakexpedition längs med Thailands paradisiska västkust, från Phuket till gränsen till Malaysia. Med på resan är Mattias Olsson och Oskar Ryno.

Vi kommer att hyra havskajaker av Koh Kayaks expeditions vars hemsida ni hittar på: kayakthailand.com

BLT gjorde ett reportage innan jag åkte, se länk:
blt.se

Koh Ngai - Koh Mook

Andamankusten 2007Posted by Mattias Olsson Sun, November 25, 2007 12:18:15

Efter två nätter på Koh Ngai drog vi över till grannön Koh Mook. Vi hade fått tips om ett ställe som hette Koh Mook Resort. det var enkalre sagt än gjort att hitta det. Vi paddlade först förbi det och kom ända längst ner till sydspetsen innan vi vände. Vid en fiskeby paddlade vi in för att fråga om vägen. Som vanligt får man ett antal olika alternativ så man får ta ett gemsnitt. Nere vid stranden ropade ett gäng killar på oss. De behövde hjälp att dra upp en båt som de rullade på stockar. De tyckte väl vi såg starka ut eller nåt. Av dem fick vi en liten bättre beskrivning.

Problemet var att de blivit lågvatten och vi fick dra ut kajakerna i sanden för att kunna paddla igen. Vi hittade en fiskare som även han visa en bit längre upp på ön. Efter ett tags paddlande skymtade jag något inne vid standen. Då det var lågvatten var det ett antal hundra meter att släpa kajakerna vilket var mindre kul. Väl framme fanns det två ställen och vi fastna för grannen till det vi blivit tipsade om. I priset ingick att vi fick låna cyklar så just nu är vi på cykelexpedition över ön. Oskar cykel tappade vevaxeln men geanst kom en tahiländare till undsättning och bjöd in han till hans hus och reparera cyklen medan han blev bjuden på vatten och frukt av dottern som var typ en tvärhand hög. Man möts verkligen av en genuin vänlighet speciellt när man är utanför turistområderna.

Blog Image

Dan efter gav vi oss iväg runt ön för att kolla in The Emerald Cave. Det är en lagun man kan ta sig till genom att simma i genom en lång mörk tunnel. Det var horder med båtlaster med turister där så vi gav upp att försöka paddla i genom. Vi gav oss in en och en medan den andre väntade ute vi kajakerna då det inte fanns något bra ställe att förtöja dem på. Guiderna till turistbåtarna har ficklampor med sig så att man har något att följa men när jag gav mig in var ingen grupp på G så jag simma själv. Jag visste att man skulle hålla höger och när det blev helt kolsvart simma jag två ggr rakt in i väggen innan jag kunde känna mig fram. Det är väldigt strömt när vågorna pressades in och ut i tunneln så man visste inte ifall man åkte framåt eller bakåt ibland. Snart skymtade jag dock ljuset i tunneln och hittade in till stranden.

Blog Image


  • Comments(0)//blogg.aventyrscompaniet.com/#post14