Andamankusten 2007

Andamankusten 2007

Om Andamankusten 2007

En kajakexpedition längs med Thailands paradisiska västkust, från Phuket till gränsen till Malaysia. Med på resan är Mattias Olsson och Oskar Ryno.

Vi kommer att hyra havskajaker av Koh Kayaks expeditions vars hemsida ni hittar på: kayakthailand.com

BLT gjorde ett reportage innan jag åkte, se länk:
blt.se

Koh Lanta - Koh Po - Koh Bubu

Andamankusten 2007Posted by Mattias Olsson Thu, November 22, 2007 09:16:09

Vi hängde kvar ett bra tag hos "guvenören". Det kom ett svenskt par som vi prata en del med och Oskar försökte komma på vart han sett dem förrut utan att lyckas.

Vi fundera på att dra över Koh Nghi men bestämde att först ta en lite avstickare upp på östsidan av Koh Lanta till öarna där. Vi visste att det fanns resort på Koh Po som vi först kom till på men vi gick på fel sida om ön och hittade ingen resturang. Det dök då upp en fiskarby med Chaoleys (havszigenare). Vi frågade (med kroppsspråk) några av dem om det fanns ett ställe att äta på. De pekade uppåt mot ett hus så vi förtöjde våra kajaker vid en stolpe som de gjorde.

Vid resturangen/affären fick vi en varsin tallrik med lite nudlar, kyckling, grönsaker samt något som vi fortfaramde inte vet vad det var. Fick även smaka på deras friterade sötpotatis som han tillagade där och sålde till hugade spekulanter bland byborna. Det kom en man som pratade väldigt bra engelska vilket han var ensam om. Vi visste att nästa ö var privatägd men att det fanns en resort där. Jag trodde att du skulle vara typ en lyxresort men de priserna han berätta om var väldigt rimliga som vi bestämde att vi gör ett besök där. Vi köpte även på oss lite snacks i affären. Pris totalt för lunchen, en halv flaska vatten, en påse potatissnacks samt två små påsar med jordnötssnacks blev 35 Baht!! (7kr) JAg rundade av uppåt oich konstatera generöst att jag givet en hel krona i dricks!

Framme vi Koh Bubu såg vi endast värdfamiljen som lasta in varor. Vi tog en bungalow för 400 Baht och trodde ett tag att vi var helt ensamma på ön. fyra andra visade sig dock bo där men det blev ju ingen trängsel direkt. De hade hammockar uppspända vid vattet samt en gunga med en härlig svikt i. Maten här var riktigt god och billig och den enda problemet var väl att de inte kunda göra några shakes. Vi tog dock färskpressad limejuice som substitut.

Första planen var att nästa dag bege sig söderut men vi trivdes här så det blev en extra dag men bara lite dagsturer i området. Är i skrivande stund i Lanta Old town där de hade Internet. Magen börjar kurra så det blir dags att avsluta här.

Blog Image

  • Comments(0)//blogg.aventyrscompaniet.com/#post12