Andamankusten 2007

Andamankusten 2007

Om Andamankusten 2007

En kajakexpedition längs med Thailands paradisiska västkust, från Phuket till gränsen till Malaysia. Med på resan är Mattias Olsson och Oskar Ryno.

Vi kommer att hyra havskajaker av Koh Kayaks expeditions vars hemsida ni hittar på: kayakthailand.com

BLT gjorde ett reportage innan jag åkte, se länk:
blt.se

Koh Lanta

Andamankusten 2007Posted by Mattias Olsson Thu, November 22, 2007 08:48:50

Vi gav oss söderut längs med Koh Lantas kust. Meningen var att vi skulle hitta något (billigt) ställe på sydspetsen varifrån vi sen nästa dag skulle ta en större överfart till Koh Ngai. Denna dag var mulig och man behövde inte ha den långärmade tröjan på. Vi hitta ett ställe långt mer ville kolla vidare. Helt plötsligt hade vi rundat fyrtornet på södra spetsen. En skylt förkunnade att vi var nu inne i Koh Lanta Marine Park. Samtidigt hade vädret svängt om och ett rejält åskväder närmade sig med regn och ökad blåst. Vi såg en byggnad som vi först trodde var en privatbostad. När vi paddla närmare så vi två stugor formade som båtar. Det verakde vara ett dyrt ställe men vi var inte så pigga på att fortsätta så Oskar gick iland och hitta en man som visade sig vara ägaren. De fina stugorna gick på 1500 baht men han hade även lite enklare boende som vi skulle få för 500Baht efter lite prutande. Det visade sig vara ett Treehouse, en Bungalow högt uppe i ett träd med altan och sköna fotöljer. De hade precis öppnat för säsongen och hela personalen arbetade för högtryck för att städa och göra dem i ordning för oss.

Hela anläggningen var väldigt läcker med mycket stenläggningar och badrummet i bungalowbåtarna skulle fått Ernst Kirschsteiger att brumma av förtjusning. Den gamle mannen, som enligt han själv varit i 69 länder, var en rolig prick som verkligen gillade oss (med tanke på vilket specialpris vi fick på middagen).

Mannen tyckte vi skulle paddla i sjöarna i Songkla-provinsen som var hans gamla hemtrakter. Han skulle i så fall ringa sina vänner där nere och de skulle då ta hand oss var än vi kom. Det fanns en anledning till hans stora kontaktnät. När jag fick hans speciella visitkort såg jag att det han var den fd guvenören över Songkla-provinsen.

  • Comments(0)//blogg.aventyrscompaniet.com/#post11